Čestitke

ČESTITKA GRADONAČELNIKA I ZAMJENIKA GRADONAČELNIKA POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA

Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama svim sugrađankama i sugrađanima pripadnicima islamske vjeroispovijedi upućujemo iskrene čestitke. Nakon završetka mjeseca posta i molitve želimo da se duh prazničnih dana nastavi te da vam ovaj veliki vjerski praznik donese mir, sreću i radost.
2018-06-14-Slika-Bajram-Ba2

Opširnije...

 

Čestitka sugrađanki Dajani Đurić

15.5.2018. Povodom priznanja koje je sinoć na svečanoj ceremoniji u Mostaru „Večernji list“ dodijelio Dajani Đurić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić upućuje čestitku: 

„U svoje lično, ali i u ime svih građana Brčko distrikta BiH upućujem iskrene čestitke našoj sugrađanki Dajani Đurić, koja je na 17. tradicionalnoj manifestaciji Večernjakov pečat sinoć dobila priznanje za Poduhvat godine.

2018-05-15-Cestitka_sugradjanki_Dajani

Opširnije...

 

ČESTITKA POVODOM 1. MAJA – PRAZNIKA RADA

Svim radnicima i Sindikatu Brčko distrikta BiH upućujemo čestitke povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada, sa željom da ga proslavite u dobrom raspoloženju uprkos teškoj ekonomskoj situaciji koja je prisutna, kako kod nas, tako i u široj regiji.  

Ovom prilikom ukazat ćemo na neophodnost donošenja prvenstveno zakonskih pretpostavki za poboljšanje statusa radnika. Već duže vrijeme je u toku procedura usvajanja zakona o radu Brčko distrikta BiH, koji je označen kao jedan od prioriteta u Reformskoj agendi BiH, a koji Vlada Brčko distrikta BiH priprema već duže vrijeme. Nacrt spomenutog zakona naći će se već na sljedećoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća na razmatranju. Vlada će uložiti dodatne napore za formiranje posebne organizacione jedinice za rad i radne odnose. Kako bismo iskazali veći senzibilitet, nedavno je gradonačelnik donio odluku o uvođenju socijalnog kriterija prilikom zapošljavanja, koji znači dodatno bodovanje prilikom izlaska na konkurse u javnoj upravi, ne samo za boračku populaciju, kako je ranije bio slučaj, nego i za kandidate čiji članovi porodice nisu zaposleni na budžetu i samohrane majke.  

Svjesni smo najvećih problema današnjice, odlaska naših građana u druge zemlje i velikog broja nezaposlenih, stoga Vlada svojim programima samozapošljavanja, podsticajnim mjerama u oblasti privrede i poljoprivrede te različitim vidovima subvencija teži da smanji ovaj negativan trend.  

U nadi da ćemo sljedeći Prvi maj dočekati s pozitivnijim izvještajima sa Zavoda za zapošljavanje želimo Vam sretan Međunarodni praznik rada.

Zamjenik gradonačelnika
dr. Anto Domić

Gradonačelnik
Mr. sc. Siniša Milić

 

ČESTITKA GRADONAČELNIKA POVODOM SVJETSKOG DANA SLOBODE MEDIJA

Svim novinarima, urednicima i ostalim medijskim radnicima te udruženjima novinara čestitam 3. maj – Svjetski dan slobode medija.  
Kao gradonačelnik Brčko distrikta BiH apelujem na slobodu medija, bez pritisaka i cenzure, ali isto tako i na odgovornost za javno objavljene tekstove. Prvo pravilo u novinarstvu jeste istinita informacija, a ne dezinformacije u službi pojedinaca, političkih stranaka i interesnih grupa, čega smo bili svjedoci proteklih dana na brčanskoj javnoj sceni.  
Osim istinitog, profesionalno, pravovremeno i objektivno informisanje javnosti daju značajan doprinos u radu Vlade Brčko distrikta BiH. Hvala medijima koji su upravo na ovakav način izvještavali i time potpomogli naš rad, a saradnju ćemo, siguran sam, nastaviti i u budućnosti.  

S poštovanjem!    

GRADONAČELNIK
Mr. sc. Siniša Milić  

 

ČESTITKA GRADONAČELNIKA I ZAMJENIKA GRADONAČELNIKA POVODOM VASKRSA

Svim pravoslavnim vjernicima u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve upućujemo najiskrenije čestitke povodom predstojećeg praznika Vaskrsa.
2018-04-05-Srecan_Vaskrs-Lat

Opširnije...

 
Još članaka...