Izmjenjen rok javnog poziva Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja

24.7.2017. Odjeljenjе za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta BiH raspisalo je javni poziv izbjeglicama iz BiH, raseljenim licima u BiH i povratnicima za podnošenje zahtjeva za obnovu individualnih stambenih objekata s ciljem povratka u Brčko distrikt Bosne i Hercegovine.
Pomoć u obnovi i povratku izbjeglicama, raseljenim licima i povratnicima dodjeljuje se u okviru implementacije projekata obnove individualnih stambenih objekata izbjeglica iz BiH, raseljenih lica i povratnika u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine  koji se finansira iz Budžeta Brčko distrikta BiH u 2017. godini, a u okviru osiguranih sredstava u iznosu od 500.000,00 KM.
 
Javni poziv traje 30 dana i otvoren je od 25.7.2017. do 24.8.2017. godine.
 

Uspješno završena manifestacija „Brezopoljsko kulturno ljeto 2017“

24.7.2017. Svečanim uručenjem nagrada te prigodnim kulturno-zabavnim programom sinoć je završena trodnevna manifestacija „Brezopoljsko kulturno ljeto 2017“.

2017-07-24-brezovo_polje

Opširnije...

 

Gradonačelnik posjetio Gastro susrete u Pelagićevu

24.7.2017. U Pelagićevu su juče održani Gastro susreti, u okviru Ilindanskih dana, kojima se obilježava Dan i Krsna slava ove općine. Manifestaciju je svečano otvorio ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske Petar Đokić koji je istakao da ovu manifestaciju treba podići na viši nivo saradnjom i sa Distriktom, te sa općinama Donji Žabar i Gradačac.
2017-07-24-Gastro-susreti_Pelagicevo-2

Opširnije...

 

Odjeljenje za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja raspisalo javni poziv, ODLAŽE SE

17.7.2017. Odjeljenjе za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta BiH raspisalo je javni poziv izbjeglicama iz BiH, raseljenim licima u BiH i povratnicima za podnošenje zahtjeva za obnovu individualnih stambenih objekata s ciljem povratka u Brčko distrikt Bosne i Hercegovine.

Pomoć u obnovi i povratku izbjeglicama, raseljenim licima i povratnicima dodjeljuje se u okviru implementacije projekata obnove individualnih stambenih objekata izbjeglica iz BiH, raseljenih lica i povratnika u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: obnova stambenih jedinica) koji se finansira iz Budžeta Brčko distrikta BiH u 2017. godini, a u okviru osiguranih sredstava u iznosu od 500.000,00 KM.

Javni poziv se odlaže do usvajanja Programa utroška sredstava tekućih grantova u 2017. godini u Odjeljenju za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja, od strane Vlade Brčko distrikta BiH.

 

Uspješno održan Prvi međunarodni plivački maraton

15.7.2017. Prvi međunarodni plivački maraton, u organizaciji plivačkog kluba „Atos – Sava“, a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, uspјešno je danas održan. Od šesnaest takmičara iz regiona stazu dugu devet kilometara, od Vučilovca do Ficibajera, prvi je preplivao dvadesetogodišnji Matija Rafaj iz Hrvatske za jedan sat 35 minuta i 35 sekundi.

2017-07-15-dodjela_medalja_maraton

Opširnije...

 
Još članaka...