Gradonačelnik uručio poklone „super ljudima“

12.5.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić uručio je danas, u okviru Dana Prve osnovne škole, simbolične poklone – enciklopedije, djeci učesnicima emisije „Super ljudi“.
2017-05-12-Gradonacelnik_super_ljudi-1

Emisija „Super ljudi“ televizijski je format regionalnog karaktera koja se emituje u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a takmiče se ljudi natprosječnih intelektualnih vještina s posebnim sposobnostima, talentima i interesovanjima. Iz Brčkog je učešće u ovoj emisiji uzelo petero djece, učenici Prve osnovne škole Luka Dabić, Sofija Ilić, Andrej Mihajlović, Vanja Malić i Aleksa Gavrić koji je učenik Gimnazije.
2017-05-12-Gradonacelnik_super_ljudi-2 
Gradonačelnik Siniša Milić je istakao da je ovo promocija znanja, talenta ali i svojevrsna promocija Brčko distrikta BiH. „Učesnici iz našeg grada skrenuli su na sebe pažnju javnosti i pobrali samo pozitivne komentare. Želim ovoj 'super djeci' da zaista postanu 'super ljudi', ali i dobri ljudi, koji će u budućnosti doprinijeti razvoju naše lokalne zajednice“, istakao je gradonačelnik Milić.
2017-05-12-Gradonacelnik_super_ljudi-3