Najavljena suradnja na polju obrazovanja s fakultetom iz Turske

10.7.2017. Predstavnici brčanskog Ekonomskog fakulteta sastali su se danas s profesorima Sveučilišta „Čankiri“ Karatekin iz Turske, koji u Brčkom borave zbog folklora, ali koji su pokazali zainteresiranost i za suradnju s visokoobrazovnom ustanovom u našem gradu.

2017-07-10-Turski_Univerzitet

Sastanku je nazočio i glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH koji je ovom prigodom naglasio da će se po prvi put u Brčkom, u listopadu, biti organiziran „Biznis forum“, na koji su pozvani gosti iz Turske, kao i gosti iz Rusije koji su nedavno boravili u Brčkom u posjetu Ekonomskom fakultetu. On je naveo da su ovakve suradnje veoma značajne za naš grad.

Na sastanku je pokazano obostrana zainteresiranost za suradnju.

„Naš cilj je da studentima omogućimo kvalitetu života dok studiraju na našem fakultetu s jedne strane, a s druge strane, za one najupornije i koji imaju volju da svoje školovanje dalje nastave u inozemstvu, da taj put ne traže sami, nego upravo preko nas. Vjerujem da smo danas na dobrom putu da dobijemo još jednog prijatelja, odnosno partnera”, rekao Srđan Lalić, dekan Ekonomskog fakulteta.

Predstavnici Sveučilišta „Čankiri” su istaknuli da se nadaju da će sporazum o suradnji na polju obrazovanja uskoro biti potpisan, na zadovoljstvo obiju strana.