Najavljeno učešće 13 ambasada na Biznis forumu Brčko distrikta BiH

2017-10-04-Ambasador_Makedonije4.10.2017. Trinaest ambasada u BiH potvrdilo je učešće na 1. Biznis forumu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, koji će biti održan od 8. do 10. novembra, a glavna tema ovog događaja bit će „Novi ciklus razvoja Brčko distrikta BiH”.
Očekuje se dolazak privrednika iz mnogobrojnih zemalja kao i učešće 80-ak privrednika s područja Bosne i Hercegovine.

„Ključ uspjeha ekonomije bilo kojeg grada ili države sastoji se od jake veze između državnih službi i privredne zajednice, kao i uključivanja stručnog mišljenja kao neizostavnog faktora bilo koje odluke. Biznis forum Brčko distrikta BiH treba da predstavlja okvirnu platformu novog ciklusa razvoja Brčkog koja će povezati sve tri spomenute strane”, rekao je glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH i direktora Biznis foruma Damir Bulčević, u ime organizatora.

On je istakao da se nedavno, između ostalih, sastao s ambasadorima Crne Gore, Hrvatske i Makedonije u BiH, koje je informisao o detaljima Biznis foruma.

2017-10-04-Ambasador_Hrvatske

Biznis forum će biti organizovan u pet panela, i to na sljedeće teme: lokalni i ekonomski razvoj, privreda, poljoprivreda, saobraćaj i turizam te obrazovanje i mladi.

Sva zainteresovana pravna i fizička lica koja žele da učestvuju u radu 1. Biznis foruma Brčko distrikta BiH mogu da se prijave putem sljedećeg linka: http://econforbd.com/registracija/index.php. Prijave traju do 31. oktobra.

Učešće u organizaciji ovog događaja uzeo je i Ekonomski fakultet Brčko.

2017-10-04-Ambasador_CG