Povodom „Dječije nedjelje“ osnovci i mališani iz vrtića posjetili gradonačelnika

4.10.2017. Povodom „Dječije nedjelje“ gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić se danas u Gradskoj vijećnici družio s mališanima iz 15 brčanskih osnovnih škola i vrtića „Naša djeca“.
2017-10-04-Djecija_nedelja-3

 

2017-10-04-Djecija_nedelja-2

Gradonačelnik Milić istakao je da je posebno zadovoljstvo bilo družiti s najmlađima te da su ovakvi susreti uvijek prijatni i inspirativni. 

„Danas sam čuo mnogo pitanja i dobrih prijedloga i svaki čovjek je družeći se s djecom posebno ispunjen. Naša lokalna zajednica radi na unapređenju dječijih prava. Iz lokalnog budžeta izdvajamo 14 miliona konvertibilnih maraka za ove namjene po raznim osnovima poput dječijeg doplatka, materinskog dodatka i pomoći porodiljama. Planirana su i značajna sredstva za izgradnju i rekonstrukciju škola kao i izradu prostorno-planske dokumentacije za izgradnju dva vrtića na području Srpske Varoši i Klanca, a dobili smo donaciju i od Republike Srbije za izgradnju vrtića“, naglasio je gradonačelnik Milić.

2017-10-04-Djecija_nedelja-1

Učenica trećeg razreda Sedme osnovne škole iz Gornjeg Rahića Lejla Kuč i učenik drugog razreda 13. osnovne škole iz Bukvika Nemanja Jovičić u izjavi za medije istakli su da im je  drago što su imali priliku upoznati se s gradonačelnikom i vidjeti gdje radi. 

Za današnji prijem djeca su pripremila različite sadržaje, pitanja i recitacije, a s gradonačelnikom su razmijenili poklone. Mališane je interesovalo kako se postaje gradonačelnik, koji je njegov hobi, kakva je saradnja s novinarima, da li će se graditi još škola i vrtića u Brčkom i mnoštvo drugih tema.

2017-10-04-Djecija_nedelja-4