Gradonačelnici Brčkog, Bijeljine i Tuzle o izgradnji autoputa

10.10.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović razgovarali su danas u Bijeljini s gradonačelnikom Mićom Mićićem o zajedničkim  projektima u oblasti putne infrastrukture.
2017-10-10-Gradonacelnici_o_auto-putu-2

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić iskazao je zadovoljstvo zbog održavanja sastanka, ističući da su potencijali za saradnju ova tri grada veoma veliki.
„Distrikt ima interes da bude dio mreže puteva koji su u planu da se grade na prostoru BiH, a ono što je naš interes ne smije i neće biti u suprotnosti s interesima drugih. Nadam se da će i naš grad biti dio budućih saobraćajnica koje će Brčko povezati s Banjom Lukom i Bijeljinom kao i Tuzlanskim kantonom“, rekao je Milić.
 
„Razgovarali smo o dosadašnjoj, ali i budućoj saradnji, kao i mogućnostima njenog unapređenja. Najviše smo se fokusirali na izgradnju autoputa i složili smo se da je ideja da se Sarajevo preko Bijeljine poveže s Beogradom zaista dobra i da će od nje koristi imati kako naš grad tako i Tuzla i Brčko“, istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, dodajući da su autoputevi na ovom području djelimično već uvršteni u prostorno-plansku dokumentaciju.
2017-10-10-Gradonacelnici_o_auto-putu-1

 

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović izrazio je uvjerenje da će se ovakvi sastanci uskoro održati u Tuzli i Brčko distriktu BiH, da bi se ojačala i nastavila saradnja ovih lokalnih zajednica.
„Najavljeni autoput je prilika za bolju komunikaciju, bolji životni standard i mogućnost za nova radna mjesta građana bez obzira na nacionalnost. Na ovaj način povezat će se ljudi iz oba entiteta i Distrikta Brčko“, istakao je Imamović, dodajući da su pojedini glavni i idejni projekti već gotovi. On je izrazio uvjerenje da će investitor biti pronađen, zahvaljujući čvrstoj odluci i saradnji tri grada – Bijeljine, Brčkog i Tuzle.