U Brčkom počela manifestacija „Dani voća“

20.10.2017. Privredno-turistička manifestacija "Dani voća", koja se prvi put organizuje u Brčkom, okupila je na gradskom trgu tridesetak izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske.
2017-10-20-Dani_voca-1
2017-10-20-Dani_voca-3
Građani imaju priliku da vide voće i voćne proizvode, stare zanate, pčelarske proizvode te sadni materijal. Etno i eko izložbom udruženja žena prikazano je bogatstvo različitosti naroda sa naših prostora.
 
Manifestacija je posvećena voćarima, a cilj je da promoviše grad Brčko kroz kvalitetnu proizvodnju i preradu voća s obzirom na tradiciju ovog kraja.
 
Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, a prisutnima se obratio organizator Savo Lukić u ime Obrazovnog centra za preradu voća „Voćni klub“, Brčko distrikt BiH, kao i Nenad Stevanović, zamjenik predsjednika Općine Osečina, iz koje se izvozi polovina ukupne proizvodnje suve šljive u Srbiji.
2017-10-20-Dani_voca-2 
Građani će u toku sajma moći da degustiraju voće i voćne proizvode.
 
Gradonačelnik Siniša Milić je, prije svečane ceremonije otvaranja manifestacije, u Gradskoj vijećnici upriličio prijem za goste iz Osečine, Blaca i Kozarske Dubice.
2017-10-20-Dani_voca-4