Prezentacija za članove Vlade o zaštiti i spašavanju u slučaju katastrofa

7.11.2017. Predstavnici Konsultantske kuće „INZA“ u prostorijama Gradske vijećnice jučer su održali prezentaciju projekta, odnosno izrade dokumenata – Procjena ugroženosti teritorije Brčko distrikta BiH i Studija izgradnje kapaciteta otpornosti na katastrofe, u skladu s projektom „Hitnog oporavka od poplava“.
 2017-11-07-Prezentacija_clanovima_Vlade-INZA-1
2017-11-07-Prezentacija_clanovima_Vlade-INZA-2

Nakon završetka prve i druge faze projekta koje su podrazumijevale identifikaciju i analizu rizika od katastrofa i elementarnih nepogoda, a koje će biti primjenjive i operativne i u skladu s trenutnim stanjem na području Brčko distrikta BiH, prezentacija je održana za članove Vlade Brčko distrikta BiH, odnosno Štab zaštite i spašavanja Brčko distrikta BiH, u okviru treće faze projekta. 

Prisutni su ovom prilikom upoznati sa zakonskom regulativom u oblasti zaštite i spašavanja na nivou BiH kao i na lokalnom nivou, ali i s konkretnim prijedlozima za Brčko distrikt BiH. 

Implementator projekta je Konsultantska kuća „INZA“, nosilac projekta je Vlada Brčko distrikta BiH, a finansijer je Svjetska banka.

Vrijednost projekta izrade spomenuta dva dokumenta je 258.000 KM, a realizuje se u okviru projekta „Hitnog oporavka od poplava“ čija je ukupna vrijednost 5.000.000 KM.