Počeo 16. Međunarodni sajam privrede u Brčkom

16.11.2017. 16. Međunarodni sajam privrede ove godine se održava u bivšem tržnom centru „Tropik“ u Grčici od 16. do 18. novembra u organizaciji Privredne komore Brčko distrikta BiH.
2017-11-16-Sajam-10
2017-11-16-Sajam-16
 
Sajamska manifestacija održava se na preko 2.000 kvadratnih metara, a prisutno je više od 100 izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore kao i Ambasada Indonezije.
 
Među izlagačima je najviše djelatnosti u vezi s proizvodnjom, trgovinom i uslugama, a organizatori su omogućili učešće i udruženjima građana poput pčelara, turističkih zajednica i udruženja žena.
 
Prema riječima organizatora lokacija održavanja ovogodišnjeg sajma je do sada najatraktivnija, najbolja i najuslovnija za ovakve događaje.
 
Sajam je otvorenim svečano proglasio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, a nakon što su gradonačelnik Siniša Milić, predsjednik Skupštine Esed Kadrić i predsjednik Privredne komore Brčko distrikta Niko Babić presjekli crvenu vrpcu, obišli su izložbeni prostor. Gradonačelnik Siniša Milić održao je i sastanak s privrednicima.
 
Generalni pokrovitelj 16. Međunarodnog sajma privrede je Vlada Brčko distrikta BiH, sponzor Sajma je „Antunović“ d.o.o., a partner je Vanjskotrgovinska komora BiH.
 
Kao i ranijih godina, ulaz na Sajam privrede je besplatan za sve posjetioce.
2017-11-16-Sajam-3