Upriličen novogodišnji prijem Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH

29.12.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, njegov zamjenik Anto Domić, predsjednik Skupštine Esed Kadrić i zamjenik predsjednika Ivo Filipović sinoć su u hotelu Jelena priredili tradicionalni novogodišnji prijem povodom okončanja godine. Prijem je upriličen za predstavnike političkog, privrednog, kulturnog, vjerskog i sportskog života te predstavnike medija u Brčko distriktu BiH.

2017-12-29-Novogodisnji_prijem-2

 

2017-12-29-Novogodisnji_prijem-1

Gradonačelnik je ocijenio da je prva godina rada novog saziva brčanske Vlade protekla u nekoj vrsti priprema za ono što slijedi u narednoj godini, a to je realizacija nešto više od 20 miliona kapitalnog budžeta.

„Bilo je određenih problema u funkcionisanju vlasti, ali mislim da godinu završavamo s konstatacijom da je ostvarena politička i ekonomska stabilnost Brčko distrikta BiH i da s dobrim pretpostavkama za daljnji razvoj ulazimo u 2018. godinu. Očekujem da će se konkretni rezultati vidjeti i na terenu“, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

2017-12-29-Novogodisnji_prijem-3

Milić je dodao da je svima potrebno više međusobnog povjerenja i da se dobri odnosi koji vladaju među običnim ljudima na prostoru Distrikta prenesu i na politički život.

Svečani program novogodišnjeg prijema muzičkim numerama uljepšali su profesori i učenici Muzičke škole Brčko distrikta BiH.