Svečano otvoren most u Krepšiću

17.1.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i direktor Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ Miroslav Miškić danas su svečano otvorili i pustili u saobraćaj most u Krepšiću na magistralnom putu M14.1. Svečanosti su prisustvovali pomoćnica ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nataša Kostić, predstavnici Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH, Policije Brčko distrikta BiH, JP „Putevi Brčko“, kao i mnogobrojni mještani Mjesne zajednice Krepšić.
2018-01-17-Otvaranje_mosta-1

2018-01-17-Otvaranje_mosta-3 

Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, rekao je da je vrijednost projekta 690.000 KM, te da on po iznosu sredstava i veličini nije krupan kapitalni projekat, ali je veoma važan, s obzirom da se nalazi na najfrekventnijoj saobraćajnici koja prolazi kroz Distrikt.

„Most je uništen u poplavama 2014. godine, a izgrađen je u roku od šest mjeseci od dana donošenja odluke u Skupštini Brčko distrikta BiH da se realizacija projekta povjeri JP „Putevi Brčko“ i prenese ovlaštenje s Vlade Republike Srpske koja je bila nosilac projekta i izdvojila 65.000 KM za projektnu dokumentaciju“, istakao je Milić i izrazio zadovoljstvo što je 2018. godina počela sa svečanošću povodom završetka jednog kapitalnog projekta.

2018-01-17-Otvaranje_mosta-2

Miroslav Miškić, direktor JP „Putevi Brčko“, istakao je da je ovo preduzeće zajedno s Vladom Brčko distrikta BiH ispunilo svoje obećanje i pustilo u rad most u Krepšiću u zadatom roku. On je najavio nove projekte u ovoj godini, poput izgradnje poput kružnog toka u naselju Ilićka.