Upriličeni prijemi za gradonačelnika Sarajeva i predstavnika Ambasade Japana

8.3.2018. Proslava 18. godišnjice Brčko distrikta BiH bila je prilika za zvanične susrete gradonačelnika sa gostima koji su prisustvovali centralnoj svečanosti u ovom gradu. Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić upriličio je prijem za gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku i njegove saradnike. Gradonačelnici Brčkog i Sarajeva su razgovarali o umrežavanju gradova na području Bosne i Hercegovine.

2018-03-08-Posjeta_Sarjevo-1

„U današnjem razgovoru smo čuli ideju da Sarajevo, zajedno sa Banjom Lukom, okupi sve gradonačelnike gradova BiH na jednom mjestu, kako bismo u direktnim kontaktima ostvarili bolju saradnju“, istakao je gradonačelnik Milić.

Gradonačelnik Sarajeva je istakao kao značajno iskustvo Brčko distrikta BiH u javno-privatnom partnerstvu.

2018-03-08-Posjeta_Sarjevo-2

„Došli smo danas u Brčko jer smatramo da je ovaj grad važan dio države. Čuli smo iskustva u vezi s realizacijom projekata po modelu javno-privatnog partnerstva i to ćemo pokušati da prenesemo i na naš glavni grad“, rekao je gradonačelnik Skaka, čestitajući gradonačelniku i svim građanima Distrikta 18. godišnjicu postojanja.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić, glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Damir Bulčević i šefica Kabineta gradonačelnika Stojanka Knežević, kao i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ivica Šarić.

2018-03-08-Posjeta_Japan-1

Punoljetstvo Distriktu je dan ranije čestitao i otpravnik poslova Ambasade Japana u BiH Akihito Teruuchi na prijemu koji je također održan u brčanskoj Gradskoj vijećnici. Gradonačelnik Milić je gospodinu Teruuchiju, Vladi i narodu Japana zahvalio na donacijama koje su uputili građanima Brčko distrikta BiH, u oblasti zdravstva i obrazovanja.

2018-03-08-Posjeta_Japan-2