Održan vaskršnji prijem i druženje gradonačelnika s mališanima

10.4.2018. Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti iz reda srpskog naroda i Srpska pravoslavna crkva u Brčkom organizovali su sinoć vaskršnji prijem u hotelu „Jelena“. Prijemu su prisustvovali predstavnici Islamske vjerske zajednice Brčko distrikta BiH, Dekanata Katoličke crkve u Brčkom, izvršne i zakonodavne vlasti i brčanskih institucija, nevladinih organizacija i javnog života Brčko distrikta BiH.

2018-04-10-Vaskrsnji_prijem-1

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić rekao je da je Vaskrs praznik koji afirmiše najljepša osjećanja i poziva pojedince da u odnosima s drugima pokažu svoje dobre osobine. On je naveo da se i ovim prijemom nastavlja tradicija okupljanja povodom značajnih vjerskih praznika na prostoru Distrikta, koja je dobrodošla u multietničkim i multikonfesionalnim sredinama.

2018-04-10-Vaskrsnji_prijem-2

Goste na prijemu pozdravio je i protojerej stavrofor Dragan Ćirković. „Kod nas, pravoslavnih hrišćana, svaka nedjelja je mali Vaskrs i mi se svake nedjelje sjećamo Hristovog vaskrsenja“, dodao je Ćirković.

2018-04-10-Vaskrsnji_prijem-4

2018-04-10-Vaskrsnji_prijem-3

Prijemu je prethodila tucijada, dijeljenje poklona i druženje gradonačelnika s najmlađim sugrađanima, članovima Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Brčko koje je proteklo u radosnom i prazničnom raspoloženju.

2018-04-10-Vaskrsnji_prijem-5