Počeli treninzi za veće učešće građana u donošenju odluka

20. 4. 2018. Implementacija projekta Izgradnja kapaciteta građana u svrhu boljih politika, koji za cilj ima osnaživanje izabranih građana i potporu sudjelovanju zajednice u procesu donošenja odluka u Brčko distriktu BiH službeno je počela danas u hotelu „Jelena“.
2018-04-20-OSCE-Treninzi-3
2018-04-20-OSCE-Treninzi-2

Inicijativa će biti provedena na temelju Memoranduma o razumijevanju između Vlade Brčko distrikta BiH i Misije OESS-a u BiH. U narednim tjednima predstavnici Vlade, Policije, pravosuđa, škola, medija i civilnog društva proći će treninge o borbi protiv diskriminacije i kaznenih djela počinjenih iz mržnje, inkluzivnoj školi, borbi protiv korupcije i promociji transparentnosti.

„Teme su veoma važne za funkcioniranje lokalne zajednice. Adekvatni govornici prezentirat će dostignuća iz navedenih oblasti, prije svega iz Zapadne Europe, gdje su ti standardi postavljeni u najvećoj i najboljoj mjeri. Siguran sam da će ovo izazvati određenu pažnju, a na koncu doprinijeti podizanju participativne demokracije na kvalitetniju razinu“, rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

Voditelj Ureda OESS-a iz Brčkog Gianpiero Granchelli naveo je da će sudionici nakon treninga imati zadaću proizvesti set preporuka. „Od presudne je važnosti da se glas građana čuje, naročito u vezi s temama koje ćemo obraditi. Samo sudjelovanje u ovakvom projektu predstavlja priliku za njih da aktivno sudjeluju u procesu donošenja odluka. Sve pohvale Vladi Brčko distrikta BiH, koja poduzima značajne korake kako bi ohrabrila građane da sudjeluju u javnom i političkom životu“, zaključio je Granchelli.

2018-04-20-OSCE-Treninzi-1