32. redovna sjednica: Vlada usvojila odgovore na pitanja iz Upitnika EU

23.2.2018. Nakon što je na vanrednoj sjednici, održanoj 9. 2. 2018. godine, Vlada Brčko distrikta BiH usvojila sveobuhvatne odgovore na pitanja iz Upitnika Evropske komisije na domaćim jezicima, na 32. redovnoj sjednici usvojeni su isti odgovori na engleskom jeziku, koji će kao takvi biti upućeni prema Evropskoj komisiji od strane BiH.

2018-02-22-32_RSV

„Direkcija za evropske integracije BiH je bila nadležna za prevod svih odgovora i oni odgovaraju za njihovu istovjetnost. Prevodioci koji su bili angažovani su ovlašteni sudski tumači“, istakla je Delfa Dejanović, šefica Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Brčko distrikta BiH. Ona je podsjetila da je BiH ova pitanja zaprimila u decembru 2016. godine, nakon čega su formirane 33 radne grupe na državnom nivou uz dodatne dvije radne grupe, koje čine svi nivoi vlasti u BiH. Brčko distrikt BiH je imao obavezu da odgovori na 1.660 pitanja.

Na 32. redovnom zasjedanju članovi Vlade Brčko distrikta BiH usvojili su Prijedlog odluke o imenovanju predstavnika Brčko distrikta BiH u Interresornu radnu grupu za formiranje IX. izvještaja BiH o primjeni Evropske socijalne povelje, tematska grupa djeca, porodica i migranti.

Redovna sjednica je prekinuta kod rasprave o Informaciji o lokacijama za alternativno zbrinjavanje leševa pasa lutalica.