Čestitke

ČESTITKA GRADONAČELNIKA I DOGRADONAČELNIKA PRIGODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA

Prigodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama svim sugrađankama i sugrađanima pripadnicima islamske vjeroispovijedi upućujemo iskrene čestitke. Nakon završetka mjeseca posta i molitve želimo da se duh blagdanskih dana nastavi te da vam ovaj veliki vjerski praznik donese mir, sreću i radost.
2018-06-14-Slika-Bajram-Hr2

Više...

 

Čestitka sugrađanki Dajani Đurić

15. 5. 2018. Prigodom priznanja koje je sinoć na svečanoj ceremoniji u Mostaru „Večernji list“ dodijelio Dajani Đurić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić upućuje čestitku: 

„U osobno ali i uime svih građana Brčko distrikta BiH upućujem iskrene čestitke našoj sugrađanki Dajani Đurić, koja je na 17. tradicionalnoj manifestaciji ‚Večernjakov pečat‘ sinoć dobila priznanje za ‚Poduhvat godine‘.
2018-05-15-Cestitka_sugradjanki_Dajani

Više...

 

ČESTITKA PRIGODOM 1. SVIBNJA – PRAZNIKA RADA

Svim radnicima i Sindikatu Brčko distrikta BiH upućujemo čestitke prigodom 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada sa željom da ga proslavite u dobrom raspoloženju usprkos teškoj ekonomskoj situaciji koja je prisutna kako kod nas tako i u široj regiji.  
Ovom prigodom ukazat ćemo na neophodnost donošenja prvenstveno zakonskih pretpostavki za poboljšanje statusa radnika. Već dulje vrijeme u tijeku je procedura usvajanja zakona o radu Brčko distrikta BiH, koji je označen kao jedan od prioriteta u Reformskoj agendi BiH, a koji Vlada Brčko distrikta BiH priprema već dulje vrijeme. Nacrt spomenutog zakona naći će se već na sljedećoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća na razmatranju. Vlada će uložiti dodatne napore za formiranje posebne organizacijske jedinice za rad i radne odnose. Kako bismo iskazali veći senzibilitet, nedavno je gradonačelnik donio odluku o uvođenju socijalnog kriterija prilikom zapošljavanja, koji znači dodatno bodovanje prilikom izlaska na natječaje u javnoj upravi, ne samo za braniteljsku populaciju, kako je ranije bio slučaj, nego i za kandidate čiji članovi obitelji nisu zaposlenici na proračunu i samohrane majke.  
Svjesni smo najvećih problema današnjice, odlaska naših građana u druge države i velikog broja nezaposlenih, stoga Vlada svojim programima samozapošljavanja, poticajnim mjerama u oblasti gospodarstva i poljoprivrede te različitim vidovima subvencija teži smanjiti ovaj negativni trend.  
U nadi da ćemo sljedeći Prvi svibnja dočekati s pozitivnijim izvješćima sa Zavoda za zapošljavanje, želimo Vam sretan Međunarodni praznik rada.

Doradonačelnik
dr. Anto Domić

Gradonačelnik
Mr. sc. Siniša Milić

 

ČESTITKA GRADONAČELNIKA PRIGODOM SVJETSKOGA DANA SLOBODE MEDIJA

Svim novinarima, urednicima i ostalim medijskim radnicima te udrugama novinara čestitam 3. svibnja – Svjetski dan slobode medija.  

Kao gradonačelnik Brčko distrikta BiH apeliram na slobodu medija, bez pritisaka i cenzure, ali isto tako i na odgovornost za javno objavljene tekstove. Prvo pravilo u novinarstvu jeste istinita informacija, a ne dezinformacije u službi pojedinaca, političkih stranaka i interesnih skupina, čega smo bili svjedoci proteklih dana na brčanskoj javnoj sceni.  

Osim istinitog, profesionalno, pravodobno i objektivno informiranje javnosti daju značajan doprinos u radu Vlade Brčko distrikta BiH. Hvala medijima koji su upravo na ovakav način izvještavali i time potpomogli naš rad, a suradnju ćemo, siguran sam, nastaviti i u budućnosti.  

S poštovanjem,    

GRADONAČELNIK
mr. sc. Siniša Milić

 

ČESTITKA GRADONAČELNIKA I DOGRADONAČELNIKA PRIGODOM VASKRSA

Svim pravoslavnim vjernicima u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine i svećenstvu Srpske pravoslavne Crkve upućujemo najiskrenije čestitke prigodom predstojećeg blagdana Vaskrsa.
2018-04-05-Srecan_Vaskrs-Lat

Neka vam najradosniji kršćanski blagdan protekne u miru i blagostanju, u krugu obitelji i prijatelja, u dobrom zdravlju, ljubavi i sreći. 

Hristos vaskrse!

DOGRADONAČELNIK                                     GRADONAČELNIK
  dr. Anto Domić                                           mr. sc. Siniša Milić

Više...

 
Više članaka...