Premijerligaši ŽRK „Jedinstvo“ s gradonačelnikom Milićem

16.5.2017. Ženski rukometni klub „Jedinstvo“, Brčko, nedavno je osvojio Prvu ligu Republike Srpske te je grad Brčko bogatiji za još jednog premijerligaša BiH. Tom prigodom svoje uspjehe gradonačelniku Siniši Miliću na današnjem susretu u Gradskoj vijećnici predstavili su trener i kapetanica momčadi.
2018-05-16-ZRK_Jedinstvo

Više...

 

Ministar Savanović i gradonačelnik Milić o pitanjima boračke populacije

15.5.2018. Ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Milenko Savanović boravio je danas u službenom posjetu gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću, gdje je zaključen ugovor o uređenju međusobnih odnosa između Vlade Republike Srpske i Vlade Brčko distrikta BiH u vezi sa stanovima za obitelji poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koji su izgrađeni u naselju Ilićka, čime je stvoren pravni temelj da se korisnici stambenih jedinica mogu uknjižiti kao vlasnici.
2018-05-15-Posjeta_Ministra_Savanovica-2

Više...

 

Održano savjetovanje arhivskih radnika BiH u Brčkom

11.5.2018. U organizaciji Arhivističke udruge BiH 7. i 8. svibnja 2018. godine u Domu kulture u Brčkom održano je savjetovanje arhivskih radnika Bosne i Hercegovine, čiji je domaćin bila Služba za arhiv Odjela za javni registar Vlade Brčko distrikta BiH. Savjetovanje je održano s ciljem edukacije, stručnog usavršavanja i razmjene iskustava arhivskih radnika. U savjetovanju je sudjelovalo 105 arhivskih radnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Turske.
2018-05-11-Savjetovanje_arhivskih_radnika-1

Više...

 

Vladi Brčko distrikta BiH „Povelja Univerziteta“ iz Istočnog Sarajeva

11.5.2018. Senat Univerziteta u Istočnom Sarajevu donio je odluku da se Vladi Brčko distrikta BiH dodijeli priznanje „Povelja Univerziteta“ za naročite zasluge i izniman doprinos u razvoju Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Dodjela priznanja Univerziteta bit će izvršena na Svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana Univerziteta koja će se održati 24. 5. 2018. godine u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu. Priznanje će u ime Vlade Brčko distrikta BiH primiti gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

 

Upriličena dodjela diploma na Ekonomskom fakultetu u Brčkom

10.5.2018. U prostorijama Ekonomskog fakulteta Brčko Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je upriličena svečana dodjela diploma i promocija diplomiranih ekonomista, magistara ekonomskih znanosti i mastera ekonomije. Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, glavni koordinator Vlade Damir Bulčević i predstojnik Odjela za obarzovanje Senad Osmanović.
2018-05-10-Dodjela_diploma-2

Više...

 
Više članaka...