Vlada održala nastavak 45. redovite sjednice

27. 8. 2018. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Program mjera za implementaciju nalaza i preporuka po Izvješću revizije za razdoblje od 1. 1. do 31. 12. 2017. godine u Odjelu za obrazovanje.

2018-08-27-Nastavak_45_RSV

Na prijedlog ovoga Odjela Vlada je dala suglasnost za angažiranje 60 izvršitelja po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima. Predstojnik Odjela za obrazovanje Senad Osmanović  rekao je da su najveći broj osoba koje će biti angažirane ovim putem asistenti u nastavi za pomoć u praćenju nastave djece s posebnim potrebama. Osmanović je dodao da školsku 2018./2019. godinu brčanske škole dočekuju spremnije nego prethodnu.

2018-08-27-Nastavak_45_RSV-Senad_Osmanovic

„U tijeku je završna faza ličilačko-fasaderskih radova u školama na području Brčko distrikta BiH. Distribuirani su udžbenici za početak nove školske godine. Natječajne procedure, što se tiče redovitih zaposlenja, također su završene. Ovoga tjedana bit će raspisan još jedan  natječaj za pozicije koje su u međuvremenu upražnjene zbog odlaska na porodiljne i trudničke dopuste kao i odlaska desetak vjeroučitelja koji su podnijeli zahtjev za raskidanje radnog odnosa. Prijevoz učenika i čišćenje škola su također spremni“, rekao je predstojnik resornog Odjela Senad Osmanović.

Na današnjem redovitom zasjedanju članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o imenovanju Radne skupine za izradu strategije suradnje s iseljeništvom Brčko distrikta BiH. Usvojen je i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na prijedlog sporazuma o udruživanju i načinu realizacije sredstava za ostvarivanje prava iz Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma u 2018. godini. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je akcijske planove po preporukama po osnovi izvješća o reviziji financijskog poslovanja Odjela za javne poslove i Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo za razdoblje od 1. 1. do 31. 12. 2018. godine. Usvojen je i Akcijski plan za realizaciju preporuka iz revizije financijskog poslovanja Policije Brčko distrikta BiH za 2016. godinu. Na 45. redovitoj sjednici primljena je k znanju i Informacija u vezi s realizacijom kapitalnog projekta „Izgradnja vodovodne mreže na potezu Brod – Malezijski put“ na zahtjev zastupnika kao i Informacija o stjecanju uz naknadu nekretnine označene kao parcela broj 767/2 Privremenog registra, KO Dubrave.