Честитке

Честитка градоначелника и замјеника градоначелника поводом Нове хиџретске 1440. године

11.9.2018. Поводом наступајуће Нове хиџретске 1440. године Меџлису Исламске заједнице и свим муслиманима Брчко дистрикта БиХ упућујемо честитке са жељом да буде испуњена срећом, здрављем, радошћу и просперитетом!

 

Замјеник градоначелника                                      Градоначелник

      Др Анто Домић                                            Мр сц. Синиша Милић

 

ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА И ЗАМЈЕНИКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПОВОДОМ КУРБАН-БАЈРАМА

Свим муслиманима и муслиманкама честитамо наступајући Курбан-бајрам. Желимо да љубав и радост испуне ваша срца те да га проведете у добром здрављу и заједници са ближњима.

2018-08-17-Cestitka-Bajram-Sr

Опширније...

 

ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА И ЗАМЈЕНИКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПОВОДОМ РАМАЗАНСКОГ БАЈРАМА

Поводом наступајућег Рамазанског бајрама свим суграђанкама и суграђанима припадницима исламске вјероисповијести упућујемо искрене честитке. Након завршетка мјесеца поста и молитве желимо да се дух празничних дана настави те да вам овај велики вјерски празник донесе мир, срећу и радост.
2018-06-14-Slika-Bajram-Sr2

Опширније...

 

Честитка суграђанки Дајани Ђурић

15.5.2018. Поводом признања којe јe синоћ на свeчаној цeрeмонији у Мостару „Вeчeрњи лист“ додијeлио Дајани Ђурић, градоначeлник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић упућује чeститку:   

„У својe лично, али и у имe свих грађана Брчко дистрикта БиХ упућујeм искрeнe чeститкe нашој суграђанки Дајани Ђурић, која јe на 17. традиционалној манифeстацији Вeчeрњаков пeчат синоћ добила признањe за  Подухват годинe.
2018-05-15-Cestitka_sugradjanki_Dajani

Опширније...

 

ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ 1. МАЈА – ПРАЗНИКА РАДА

Свим радницима и Синдикату Брчко дистрикта БиХ упућујемо честитке поводом 1. маја – Међународног празника рада са жељом да га прославите у добром расположењу упркос тешкој економској ситуацији која је присутна како код нас тако и у ширем региону.  
Овом приликом указаћемо на неопходност доношења првенствено законских претпоставки за побољшање статуса радника. Већ дуже вријеме у току је процедура усвајања закона о раду Брчко дистрикта БиХ, који је означен као један од приоритета у Реформској агенди БиХ, а који Влада Брчко дистрикта БиХ припрема већ дуже вријеме. Нацрт поменутог закона наћи ће се већ на сљедећој сједници Економско-социјалног савјета на разматрању. Влада ће уложити додатне напоре за формирање посебне организационе јединице за рад и радне односе. Како бисмо исказали већи сензибилитет, недавно је градоначелник донио одлуку о увођењу социјалног критеријума приликом запошљавања, који значи додатно бодовање приликом изласка на конкурсе у јавној управи, не само за борачку популацију, како је раније био случај, него и за кандидате чији чланови породице нису запосолени на буџету и самохране мајке.  
Свјесни смо највећих проблема данашњице, одласка наших грађана у друге земље и великог броја незапослених, стога Влада својим програмима самозапошљавања, подстицајним мјерама у области привреде и пољопривреде те различитим видовима субвенција тежи да смањи овај негативни тренд.  
У нади да ћемо сљедећи Први мај дочекати са позитивнијим извјештајима са Завода за запошљавање, желимо Вам срећан Међународни празник рада.

Замјеник градоначелника
др. Анто Домић

Градоначелник
Мр. сц. Синиша Милић

 
Још чланака...