Гран при Сусрета за најбољу представу „Хипнози једне љубави” Звездара театра из Београда

24.11.2017. На 34. Сусретима позоришта/казалишта БиХ у Брчком, одржаним од 16. до 25. новембра 2017. године, стручни жири у саставу: Алмир Имширевић, драмски писац из  Сарајева, Љиљана Благојевић, глумица из Београда, и Ања Шоваговић, глумица, из Загреба, донио је сљедећу одлуку:
2017-11-24-28_Predstava_HIPNOZA_JEDNE_LJUBAVI

I. Награде позориштима из БиХ 

Награда за најбољу младу глумицу,  једногласно, додјељује се Јелени Кордић Курет за улогу Шимурина у представи „Представа Хамлет у селу Мрдуша Доња” аутора Иве Брешана у продукцији Хрватског народног казалишта Мостар. 

Награда за најбољег младог глумца, једногласно, додјељује се Давору Голубовићу за улогу Боки Алексић у представи „Мирна Босна“, аутора Бориса Лалића у продукцији Камерног театра 55 Сарајево. 

Награда за музику, једногласно, додјељује се Звонимиру Дусперу Дусу за представу „Представа Хамлет у селу Мрдуша Доња”, аутора Иве Брешана у продукцији Хрватског народног казалишта Мостар. 

Награда за костим, једногласно, додјељује се Мирјани Загорец за представу „Представа Хамлет у селу Мрдуша Доња”, аутора Иве Брешана у продукцији Хрватског народног казалишта Мостар. 

Награда за сценографију, једногласно, додјељује се Сабини Трнки за представу „Моја фабрика” у продукцији Босанског народног позоришта Зеница. 

Награда за најбољу женску улогу, једногласно, додјељује се Гордани Бобан за улогу Алекса Алексић у представи „Мирна Босна”, аутора Бориса Лалића у продукцији Камерног театра 55 Сарајево. 

Награда за најбољу мушку улогу, једногласно, додјељује се Александру Сексану за улогу Един у представи „Све се некако преживи, осим смрти”, ауторице Љубице Остојић у продукцији Народног позоришта Сарајево.

Награда за најбољу режију, једногласно, додјељује се Селми Спахић за представу „Моја фабрика” у продукцији Босанског народног позоришта Зеница. 

Награда за најбољи драмски текст босанскохерцеговачког савременог писца, једногласно, додјељује се Борису Лалићу за представу „Мирна Босна” у продукцији Камерног театра 55 Сарајева. 

Награда за најбољу представу у цјелини „Златна статуа вијећнице и града Брчког“, једногласно, додјељује се представи „Моја фабрика”, аутора Селведина Авдића у продукцији Босанског народног позоришта Зеница.

II. Гран при награде (Награде за све учеснике) 

Гран при Сусрета за најбољу женску улогу, једногласно, додјељује се Аници Доброј за улогу Мајка Соја у представи „Хипноза једне љубави”, аутора Душана Ковачевића у продукцији Звездара театра из Београда. 

Гран при Сусрета за најбољу мушку улогу, једногласно, додјељује се Борку Перићу за улогу Вјекослава Краља у представи „Устав Републике Хрватске”, аутора Анте Томића и Рајка Грлића у продукцији Сатиричног казалишта Керемпух из Загреба. 

Гран при Сусрета за најбољу представу, једногласно, додјељује се представи „Хипноза једне љубави”, аутора и редитеља Душана Ковачевића у продукцији Звездара театра из Београда. 

НАГРАДЕ ЖИРИЈА ПУБЛИКЕ

Жири публике донио је одлуку:

Награда за најбољу женску улогу, једногласно, додјељује се Слађани Зрнић.

Награда за најбољу мушку улогу, једногласно, додјељује се Роберту Пехару.

Награда за најбољу представу у цјелини позоришта из БиХ, једногласно, додјељује се представи „Мирна Босна”.